VMware VDI: de geïntegreerde oplossing voor desktopvirtualisatie

Hiermee profiteren bedrijven van maximale controle en beheerbaarheid. Dit alles uiteraard met de bekende gebruikerservaring van VMware. VMware VDI is gebaseerd op het populaire virtualisatieplatform van VMware. Daarbij biedt deze oplossing nieuwe efficiëntie- en betrouwbaarheidsniveaus voor de virtuele desktop-omgeving.

Met VMware VDI beschikken organisaties over de uitgekristalliseerde VMware Infrastructure 3-software in combinatie met VMware Virtual Desktop Manager (VDM). VDM is een desktopbeheerserver die gebruikers veilig verbindt met virtuele desktops in het datacenter. Daarnaast biedt deze server een eenvoudig te gebruiken webgebaseerde interface voor het beheer van de centrale omgeving. Met VMware VDI zijn bedrijven verzekerd van de desktopcontinuïteit, hoge beschikbaarheid en disaster recovery die voorheen alleen beschikbaar waren op bedrijfskritische server-applicaties.

Virtuele krachtpatsers

Bellen via internet, Java-toepassingen en AutoCad. Zomaar enkele voorbeelden van toepassingen die de performance op server based computing-omgevingen (SBC) onder druk zetten. Om deze reden wordt de FAT-client nog steeds toegepast binnen SBC. Klanten staan dan ook nog steeds voor dezelfde uitdaging om deze desktops efficiënt en kosteneffectief te beheren. Met VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI) bieden ondernemingen een totaaloplossing voor die uitdaging. VMware VDI vervangt traditionele pc’s door virtuele desktops die draaien op servers in een datacenter. Hiermee bieden bedrijven hun klanten een oplossing voor het intensieve decentrale beheer van lokale desktops. Gebruikers beschikken over een persoonlijke virtuele desktopomgeving. Hierop kunnen ze ook zware applicaties gebruiken, zonder de traditionele beperkingen, zoals performance. Dit is één van de grote voordelen van VDI. Maar er is meer. Beheerders kunnen in enkele minuten een nieuwe desktop aanmaken, volledig op maat voor de werkzaamheden van een specifi eke medewerker. Flexibiliteit ten top.

Databescherming en disaster recovery

Met VMware VDI profi teren ook klanten van de kracht en perfectie van de VMware Infrastructure 3, gecombineerd met VMware Virtual Desktop Manager (VDM). Bovendien omvat deze server een intuïtieve interface voor het beheer van de centrale virtuele serveromgeving. En het mooie is dat de gecombineerde inzet met VMware Infrastructure 3 gebruikers ongeëvenaarde betrouwbaarheid, databescherming en disaster recovery biedt die voorheen alleen voorbehouden waren aan serverapplicaties.